17.2.2010

Pientä edistystä

Voin iloissani kertoa, että jotakin toi magnesium tekee. Nyt on viikko kulunut päivittäisellä lisällä sekä maksanpuhdistustipoilla. Huomenna vaihdan munuaistippoihin.
Mahan toiminta on helpottunut, kakka tulee päivittäin ilman suolihuuhteluun turvaamista. Joskus jopa kaksi.
Voitte kuvitella kuinka suuri oli riemu kun niin tapahtui ekan kerran.. jollei lapseni olisi nukkunut viereisessä huoneessa, olisin huutanut ilosta! Luulen että sen ymmärtää vain sellainen ihminen, jonka maha suurimman osan ajasta tuntuu painavalta pallolta, joka vetää vankasti kohti maata.
Ripuliksi ei ole mennyt, vaikka se kuulemma olis toivottavaa. En oo tohtinut lisätä enää annostusta.
Kun vessaaminen on helppoa, on myös kaiken kaikkiaan helpompi olo.
Ilmavaivoja ei ole juurikaan ollut. Joinakin päivinä on maha turvonnut, joinakin alkanut kipuilla illalla oltuaan koko päivän hyvänä, ja on tullut se raskas pakkautumisen tunne. Mutta paljon helpompaa on kuin vielä viikko sitten. Ei ole jatkuvaa kipeää ja pinkeilyä.
Syömistä järkevästi jakamalla sitä pystyy näköjään säätelemään jonkin verran.
Mulla on joskus paha tapa syödä hyvin epämääräisesti päivän mittaan, ja sitten iltasella vetää sitä varsinaista päivällistä ihan liikaa. Ei ole kevein ilta semmoinen.

Olo muuten on ollut hiukan kehno. Keuhkot ovat ahtaat ja kipuilevat, ja nenäontelot täysin tukkeessa. Tää menee aina yksi yhteen: kun nenä ummistuu, alkaa keuhkovaiva ja kurkku tukkiutuu limaiseksi.
En tiedä kumpi kummasta, en tiedä mikä sen aloittaa, enkä tiedä kuinka suuri osa on astmalääkityksen määrällä. Ehkä sekin selviää aikanaan.
Tukkoisuudesta tulee väsymys, mutta mahan takia jaksan iloita senkin edestä.
Väsy ei ole ollut sietämätön kuitenkaan, vaikka jalkaa painaa, päivittäinen lenkkeily tuntuu aina hyvältä ja aamulla jaksan herätä.
Juon paljon ja pissahätä on koko ajan. Aineenvaihdunnan kannalta siitä sopisi varmaan olla tyytyväinen, hiukan se häiritsee elämää muuten..

oon kiukutellut itselleni suklaaseen sortumisesta, ja hunajan reilusta käyttämisestä kans.
Täytyy varmaan vetää viivat taas siihen. Suokaa anteeksi tämä kyseenalainen ilmaus.